PSSP Tanin dënon sulmin në pilgrimët Serbë dhe thërret për respektim të lirisë së lëvizjes dhe të drejtës në religjion

22 Tet 2018

PSSP Tanin dënon sulmin në pilgrimët Serbë dhe thërret për respektim të lirisë së lëvizjes dhe të drejtës në religjion

22 tetor 2018 - Përfaqësuesi Special i Sekretarit të Përgjithshëm dhe shef i UNMIK-ut, z. Zahir Tanin, dënon incidentin në komunën e Istogut i cili ndodhi dje kur dy autobusë që po transportonin pilgrimët Serbë u gjuajtën me gurë.

“Akte të tilla janë të papranueshme dhe autoritietet kompetente duhet të hetojnë rastin dhe t’i sjellin autorët para drejtësisë,” theksoi PSSP Tanin.

Ai u kujton të gjithëve të drejtat themelore për lirinë e lëvizjes dhe lirinë e fesë.